Mājēdiens/Homemade

22 Dec

Viens iemesls, kāpēc esmu visai prasīga pret ēdienu, droši vien tam ir fakts, ka esmu veģetāriete, līdz ar to, pieradusi daudz gatavot mājās – savas garšvielas, dažkārt eksperimenti, zinu, kas ir sastāvā. Tādēļ ziņas par jaunu veģetāro mājrestorānu – Dzīvoklis 19 – manām garšas kārpiņām lika sarosīties un aizvakar aizgājām apskatīt. Nebārstīšos ar epitetiem, labām lietām vienkārši vārdi – bija jauki un gardi. Manas draudzenes savām porcijām uzbruka nekavējoties, tādēļ izdevās nobildēt tikai manu ēdienu – Ziemassvētku risoto ar spinātu – Indijas riekstu mērci. Īpaši man patika restorāna iekārtošana dzīvokļa platībās, jo trīs istabas ļauj paslēpties dziļākajā, ja gribas intīmāku pasēdēšanu, taču lielais galds paver iespējas dzīrēm arī ar līdz šim nesatiktiem cilvēkiem. Cenas arī draudzīgas. Un saimnieks uzdevuma augstumos!

***

One of the reasons why I am demanding about the food might be the fact that I am vegetarian, thus I am used to cook a lot at home with my spices, experiments and knowing what’s in the food. The news there is a new vegetarian restaurant (made in an apartment) – Apartment nr.19 – made my taste-buds to liven up and we went to check it out before yesterday. I won’t throw the epithets away – good things deserve simple words – everything was nice and tasty. My friends attacked their food, so I managed to take a photo only of mine – Christmas risotto with spinach – cashew sauce. I liked a lot that the restaurant has three rooms, thus you can hide in the remote room if having a more intimate dinner or join in at the big table in the middle room even with people you didn’t know before. The prices are friendly too. And the host is a great receiver!

Tikmēr es savās mājās, kā teica māsa, esmu atvērusi “beikeriju”, jo tagad man ir divas specialitātes, kuras visi grib garšot – kokosriekstu cepumiņi un biešu – šokolādes kūka. Priekā, gardēži!

In the meanwhile, as my sister said, I have opened my home bakery because I have two specialities now that everyone wants to taste – coconut macaroons and beet – chocolate cake. Cheers, gourmands!

6 Responses to “Mājēdiens/Homemade”

  1. Inese December 22, 2011 at 04:32 #

    Skalbēs visiem garšoja – lūdzās kūkas recepti :)

  2. Inga December 22, 2011 at 04:59 #

    Jā, jā dod šurp receptes!!! :))

  3. BP December 22, 2011 at 10:05 #

    Taa kuuka un cepuminji jau populaari aizjuuras zemees arii!!

  4. Inese December 22, 2011 at 10:08 #

    Nupat man lūdza arī cepumiņu recepti – dalīsies?! ;)

  5. gunita aizstrauts December 24, 2011 at 08:29 #

    Man liekas ka es to recepti zinu??? Cik labi ir padalities ar labuminiem..

    • elinaruka December 24, 2011 at 12:19 #

      jā, tevis dota, es dalos tālāk, un interese ir milzīga! ņamm :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: